Κτηματολόγιο : Εφταση η ώρα για 550 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Αντίστροφη μέτρηση για την προανάρτηση στο Κτηματολόγιο 700.000 ακινήτων στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «Τα Νέα», η διαδικασία για τον Δήμο Αθηναίων αρχίζει τη Μ. Δευτέρα και αφορά 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ) θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου – σε περίπτωση λάθους – να διορθώσουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο συντονιστής του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας (και εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας) Γιώργος Δημητρίου, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν SMS στα κινητά τους και e-mail ώστε να είναι ενήμεροι για την έναρξη της διαδικασίας.

Ολα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο, όπως λένε από το Κτηματολόγιο, θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr).

Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα μπορούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet σε διάστημα δύο μηνών να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη και, στην περίπτωση αυτή, να υποβάλουν αίτηση για επανεξέταση των στοιχείων.

Σε ποιες περιοχές δίνεται παράταση

Εν τω μεταξύ, παράταση στην υποβολή δηλώσεων παίρνουν μια σειρά δήμων. Συγκεκριμένα:

Έως και τις 27 Μαΐου 2019 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, στους καλλικρατικούς δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Λουτρακίου – Περαχώρας.

Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει και αυτή στις 20 Μαΐου 2019.

Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Πηγή: tanea.gr